Feyenoorder Stengs verwacht een heel ander Lazio dan in De Kuip

6 November 2023, 22:24 uur
Sport
mainImage
ANP

Calvin Stengs houdt rekening met een heel ander Lazio dan twee weken geleden in De Kuip. "We kunnen een andere tegenstander verwachten", zei de spelmaker vlak voor de laatste training voor het vierde duel in de groepsfase van de Champions League in Stadio Olimpico. "Die willen niet nog een keer zo verliezen. Dat verwacht ik niet."

Feyenoord overklaste Lazio twee weken geleden op veel fronten in een kolkende Kuip (3-1). Nog een overwinning op de huidige nummer 10 van de Serie A brengt de kampioen van Nederland op de drempel van de achtste finales van de Champions League. "We zijn zeker op de goede weg", zei Stengs. "Maar er is ook veel ruimte voor verbetering. Na zo'n goede wedstrijd tegen Lazio hadden we ook een hoog niveau tegen FC Twente moeten halen."

Ook Stengs zag Feyenoord in de laatste uitduels met FC Twente en RKC Waalwijk niet zo goed spelen als thuis tegen Lazio. "Maar de vaart is er niet uit", stelde hij. "De sfeer in onze groep is goed, hoor. Tegen FC Twente was het niet goed, maar tegen RKC hebben we ook heel veel kansen gekregen en ook met 2-1 gewonnen. Het moet beter, maar het is bij ons geen thema dat het slecht gaat."

Feyenoord verloor vorig seizoen twee uitduels met Lazio (4-2) en AS Roma (4-1) in Stadio Olimpico. "Ik was daar niet bij", zei Stengs die afgelopen zomer de overstap van Antwerp naar Feyenoord maakte. "Maar ik heb inmiddels wel gehoord dat de jongens hier hete avondjes hebben beleefd. Ik kijk uit naar de wedstrijd tegen Lazio. Ik heb er echt enorm veel zin in."


Door: ANP