FC Utrecht verslaat Sparta en bereikt finale play-offs

23 May 2024, 23:09 uur
Orange Pictures
Nick Olij.

FC Utrecht staat in de finale van de play-offs voor deelname aan Europees voetbal. De ploeg van trainer Ron Jans was in de eigen Galgenwaard met 3-1 te sterk voor Sparta.

Utrecht kwam op achterstand door een doelpunt van Tobias Lauritsen, maar Sparta kon niet lang van die voorsprong genieten. Al snel verschalkte Ryan Flamingo Sparta-doelman Nick Olij 1-1.

Na rust schoot Sam Lammers raak na een fout van Sparta-middenvelder Metinho. Het was alweer de elfde treffer voor Lammers sinds zijn komst naar Utrecht. De Deen Victor Jensen maakte er in blessuretijd nog 3-1 van.

In de finale ontvangt Utrecht zondag Go Ahead Eagles, dat eerder op de avond met 2-1 bij NEC won. De winnaar doet komend seizoen mee aan de tweede voorronde van de Conference League.