Bart Vriends verlengt contract op Het Kasteel

31 August 2020, 23:28 uur
Sport
mainImage

Het contract van Bart Vriends is opengebroken en verlengd. De 29-jarige verdediger ligt nu tot de zomer van 2022 vast op Het Kasteel.

Eerder al werden de contracten van trainer Henk Fraser en Lassane Faye verlengd en werden na het vertrek van diverse spelers nieuwe sterkhouders zoals Beugelsdijk en Thy binnengehaald.

Medio 2016 maakte Vriends de overstap van Go Ahead Eagles naar Sparta, waar hij derhalve aan zijn vijfde seizoen gaat beginnen. Tot dusverre speelde hij 93 officiële wedstrijden voor de club, waarin hij zes maal trefzeker was. Het afgelopen seizoen was er geen Spartaan die tot zo veel minuten kwam als hij: in het niet afgemaakte seizoen miste hij slechts zes minuten.

''Bart Vriends is in de laatste twee jaar een betrouwbare verdediger voor ons gebleken'', reageert technisch manager Henk van Stee. ''We zijn blij dat we in zo’n vroeg stadium al zekerheid hebben over zijn aflopende contract. Hij speelt hier al jaren en wij merken dat hij een sterk Sparta-gevoel gekregen heeft. Zijn honger om hier iets moois neer te zetten is sterk aanwezig en we kijken uit naar de komende twee seizoenen.''

* Sparta's laatste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe eredivisieseizoen is volgende week maandag (7 september) tegen Borussia Dortmund. Op het trainingscomplex van de Duitse topclub speelt Sparta een besloten wedstrijd om 17:00 uur.