Zwaar geweld tussen vreemdelingen in detentiecentrum Rotterdam

17 March 2023, 08:42 uur
Rotterdam & Regio
mainImage

In de afgelopen maand waren er vier ernstige incidenten binnen het Detentiecentrum Rotterdam (DCR), waar vooral uitgeprocedeerde asielzoekers worden ingesloten. Het ging onder meer om een ontsnappingspoging en zwaar geweld tussen vreemdelingen. Dat blijkt uit het maandelijkse incidentenoverzicht van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) en een bron binnen het DCR, aldus De Telegraaf.

Op 3 februari verwondde een vreemdeling een mede-ingeslotene door met een conservenblikje in zijn oor te snijden. Een groep van ongeveer twintig bewoners viel daarop de dader aan. Twee dagen later probeerden twee gedetineerden die in het Huis van Bewaring van het detentiecentrum een cel deelden, te ontsnappen.

Op 12 februari ging een vreemdeling door het lint. Hij sloeg en trapte een personeelslid in het gezicht toen die ingreep bij een ruzie. Bij het vierde incident raakte een personeelslid gewond aan zijn hand, nadat hij zich wilde beschermen tegen een doorgedraaide, uitgeprocedeerde asielzoeker die met een glazen pot smeet, schrijft De Telegraaf.


Door: ANP