Zorgen in Zuid-Hollandse Staten om gevolgen brand bij AVR

3 October 2023, 09:00 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
ANP

Heel wat partijen in de Provinciale Staten van Zuid-Holland maken zich zorgen om de gevolgen van de recente brand bij afvalverwerker AVR in het Rotterdamse havengebied. GroenLinks-PvdA, D66, Partij voor de Dieren, ChristenUnie, SP en Volt hebben schriftelijke vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten. Ze willen onder meer weten wat de gevolgen van de brand zijn voor de water- en bodemkwaliteit in het getroffen gebied, en vragen het college ook of deze brand voorkomen had kunnen worden.

De Zuid-Hollandse gedeputeerden Frederik Zevenbergen (vergunningverlening) en Meindert Stolk (toezicht en handhaving) schreven vorige week in een brief aan de Staten dat AVR "vanwege een aantal incidenten" al onder "intensiever toezicht" van milieudienst DCMR stond. "DCMR zal dit voortzetten zolang het onderzoek naar dit incident loopt. Daarna zal worden gekeken of aanleiding is om verdere stappen te nemen", aldus de gedeputeerden.

Zes partijen uit de Staten hebben nu vragen gesteld over het toezicht in de afgelopen twee jaar bij AVR en welke overtredingen daarbij zijn geconstateerd.

 


Door: AVR