Ridderkerks Dagblad | Week Pleegzorg begint in Rotterdam met Karin Bloemen
mainImage

Week Pleegzorg begint in Rotterdam met Karin Bloemen

Karin Bloemen
22 oktober 2020, 16:03 uur
Rotterdam & Regio

De landelijke Week van de Pleegzorg begint in Rotterdam met een speciale interactieve voorstelling ‘Open Deuren’ van Theatergroep Mangrove, geopend door theaterdiva en pleegmoeder Karin Bloemen. Via ontroerende momenten, pittige uitdagingen en bijzondere alledaagsheid laat de voorstelling in 30 minuten zien en voelen wat het pleegouderschap voor kinderen, ouders en pleegouders betekent en hoe belangrijk het is dat er een klik is tussen pleegkind en pleegouder.

Tot en met 4 november vraagt Pleegzorg Nederland aandacht voor kinderen die geen stabiele en veilige thuissituatie hebben. Niet verwonderlijk dat juist nu in coronatijd en de halve lockdown die aandacht harder nodig is dan ooit. Want voor een passende plek voor elk kind waar het zo thuis mogelijk kan opgroeien zijn meer mensen nodig. Pleegzorg Nederland doet een dringende oproep aan mensen om vooral nu hun hart en huis open te stellen.  

De voorstelling wordt in theater Zuidplein in Rotterdam uitgevoerd en via livestream vertoond. Bijna 200 geïnteresseerden in pleegzorg hebben zich al aangemeld om deze voorstelling te bekijken