Ridderkerks Dagblad | Vierdaagse in Rotterdam om werkzoekenden aan baan te helpen
mainImage

Vierdaagse in Rotterdam om werkzoekenden aan baan te helpen

13 juli 2021, 11:50 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws

Bijna iedereen kent het landelijke wandelevent de Nijmeegse Vierdaagse. Helaas gaat dit event dit jaar niet door. Wat wél doorgaat, is de JobOn Loopbaan Vierdaagse die plaatsvindt van 20 t/m 23 juli. Tijdens deze vier dagen organiseert JobOn, de landelijke community voor werkzoekenden, in heel Nederland zoveel mogelijk wandelevents verspreid in het hele land voor werkzoekenden. Tijdens deze netwerkevents worden stappen gezet om iedereen een boost te geven in zijn of haar zoektocht naar werk. In Rotterdam heeft het team van vrijwilligers, bestaande uit Irma van der Stelt, Patricia van der Klink en Ester de Groot, vijf inspirerende events op de planning staan.

Op dinsdag 20 juli vindt het eerste event, ‘Nesselande: Me-time!’ plaats. Hierin keren deelnemers terug naar zichzelf. Van der Stelt: “Na alle online ontmoetingen zijn we als JobOn team Rotterdam allemaal super gemotiveerd om inspirerende wandelevents te organiseren en weer persoonlijk in gesprek te gaan met werkzoekenden in de regio. Als werkzoekende is het superbelangrijk dat je goed in je vel zit en dit uitstraalt. Al wandelend gaan we op zoek naar de vragen “hoe gaat het met je” en “wat heb jij nodig om je goed te voelen”.

Met de tips die de deelnemers krijgen, kunnen ze ook na het event hierin blijvende stappen maken. Van der Klink: “In de prachtige natuur netwerken zorgt dat je op een ontspannen manier met elkaar in contact komt. Het brengt je dichter bij jezelf en in combinatie met interactieve opdrachten, leer je steeds meer over wat je drijft, waar je goed in bent en waar heen wilt.”

Er zijn nog plekken beschikbaar voor het wandelevent ‘Nesselande: Me-time!’ voor werkzoekenden in Rotterdam. Het event vindt plaats op dinsdagmiddag 20 juli van 13.00 tot 15.00 uur rond de Zevenhuizerplas in Rotterdam Oost. Het startpunt is bij Station Nesselande, Laan van Dada 1 te Rotterdam. Meedoen is gratis, aanmelden is een vereiste en kan via deze website.

Naast het wandelevent van 20 juli zijn er die week nog 4 andere events voor werkzoekenden in Rotterdam. Alle events hebben een specifiek thema, maar helpen werkzoekenden op weg tijdens hun zoektocht naar een nieuwe baan. Op woensdag 21 juli vinden de events ‘Tijd voor een moment van innerlijke rust met Qi Gong’ en de ‘Netwerkwandeling Kralingse bos’ plaats. Op donderdag 22 juli het wandelevent ‘ART walk deel 1’ en vrijdag 23 juli het event ‘ART walk deel 2’. 

JobOn is een vrijwilligersorganisatie en organiseert netwerkbijeenkomsten, workshops en online trainingen voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan. Deelnemers werken hierbij actief aan het onderhouden en uitbreiden van hun netwerk, vergroten hun vaardigheden en versterken elkaar. In Rotterdam is nog ruimte voor enthousiaste vrijwilligers die zich maatschappelijk willen inzetten om dit soort events en netwerkbijeenkomsten te organiseren.