Verkeersader Roseknoop maand eerder open na onderhoud

2 October 2023, 12:56 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
Twitter
Wethouder Vincent Karremans deelt rozen uit aan de eerste tramreizigers.

Bijna een maand eerder dan gepland gaat maandag in Rotterdam de Laan op Zuid weer open voor het verkeer dat de stad in en uit wil. De afgelopen maanden is op deze verkeersader in Rotterdam-Zuid groot onderhoud uitgevoerd. Op het traject is onder meer het asfalt vervangen en zijn het tramspoor en de tramhaltes aangepakt.

De eerste reizigers in tramlijn 23, die ook weer over de Laan op Zuid rijdt, werden vanochtend verrast met rozen door verkeerswethouder Vincent Karremans. Door het gereedkomen van de werkzaamheden kan het verkeer weer over het Varkenoordseviaduct, een uitvalsweg die langs het Stadion Feijenoord loopt. De afsluiting sinds begin mei zorgde geregeld voor grote verkeersoverlast op andere doorgaande wegen in de stad. 

De werkzaamheden zijn onderdeel van een groter project rond de Roseknoop. Rond dit drukke kruispunt van doorgaande wegen komen naast de Laan op Zuid en het Varkenoordseviaduct, ook de 2e Rosestraat, Putselaan, Beijerlandselaan en Colosseumweg samen.

Een deel van deze wegen blijft nog geruime tijd afgesloten voor de rest van het project en dat kan nog steeds voor overlast en omleidingen zorgen. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in september 2024 klaar.