Vanaf 31 maart metro mét passagiers naar Hoek van Holland Strand

17 March 2023, 15:01 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
LMOFOTO

De eerste metro's mét passagiers kunnen vanaf 31 maart gaan rijden naar station Hoek van Holland Strand. Dit heeft wethouder Vincent Karremans bekendgemaakt. De volledige dienstverlening wordt de komende dagen nog getest door de RET, maar zonder tegenbericht rijdt de metro over twee weken voor iedereen tot aan het strand.

Oorspronkelijk zou de metro naar Hoek van Holland Strand al eind 2019 moeten gaan rijden. Maar al in 2018 werd duidelijk dat dit onhaalbaar was. Toen richtte men zich op de eerste helft van 2021. Maar ook dat bleek te optimistisch. Daarom werd de planning vervolgens aangepast: voor het badseizoen van 2022 zou de metro dan eindelijk door kunnen gaan rijden naar Hoek van Holland Strand.

Het strandseizoen van 2022 ging voorbij, maar reizigers konden nog steeds niet met de metro naar de zee. Het bleef lang een hoofdpijndossier waarbij de gemeente Rotterdam amper meer een planning durfde af te geven.Maar vandaag heeft wethouder Vincent Karremans goed nieuws. Op 31 maart 2023 is het zover.