Tramverkeer Rotterdam even plat, voetbalfans op tijd bij stadion

3 December 2023, 12:13 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
Rotterdam Partners

IJs op de bovenleidingen heeft het tramvervoer in Rotterdam zondag aan het begin van de ochtend grotendeels platgelegd. Toch verwacht vervoerder RET dat de meeste supporters die met de tram naar de wedstrijd Feyenoord-PSV in De Kuip wilden, daar op tijd zullen zijn. Het tramverkeer rijdt inmiddels weer, meldt een RET-woordvoerder.

Door werkzaamheden ligt het treinverkeer van en naar Rotterdam Centraal dit weekend stil. Voor bezoekers aan de voetbalwedstrijd Feyenoord-PSV, zondag om 12.15 uur in De Kuip, zet regiovervoerder RET extra trams in.

Maar de vervoerder kon pas verlaat opstarten zondag door ijs op de bovenleidingen. Normaal start de RET volgens de zegsvrouw rond 07.30 à 07.45 uur het tramverkeer op. "Dat hebben we nu ook geprobeerd, maar wegens ijsafzetting op de bovenleidingen was dat te risicovol", aldus de zegsvrouw. De ijsafzetting op de bovenleidingen kon schade veroorzaken aan de bovenleiding als trams wel reden, legt ze uit.

Het zonnetje heeft vervolgens flink geholpen, zegt de woordvoerder. Ook werden oude trams van het Rotterdamse trammuseum ingezet. Die zijn extra goed in het ijsvrij maken van de bovenleidingen. Rond 09.10 uur kon de RET vervolgens echt goed opstarten. "Tussendoor zijn wel wat trams naar buiten gegaan, dus er reden nog wel wat trams."

De verwachting is dat de trams van RET iets na 12.00 uur weer volledig op schema rijden. Volgens de zegsvrouw was het iets voor 11.30 uur rustig buiten. "De meeste supporters zijn inmiddels opgepikt."


Door: ANP