Sterrenrestaurant Fred van de Honingerdijk naar de Boompjes

5 October 2022, 10:53 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
Sandra Trotsenburg

Restaurant Fred, nu nog gevestigd aan de Honingerdijk in Rotterdam, gaat verhuizen. Begin december hoopt eigenaar Fred Mustert, sinds 2008 succesvol met Fred, zijn nieuwe zaak op de Boompjes te openen. Het restaurant komt op de beneden verdieping van het luxueuze appartementencomplex Terraced Tower. Hier zit ook een sportschool gevestigd.

In 2014 kreeg Fred op de Honingerdijk een tweede Michelin-ster. De topchef (58 jaar) wil uitbreiden en verbeteren en heeft veel zin in de nieuwe locatie: ,,Het internationale gevoel, de waanzinnige dynamiek van de Terraced Tower, dat is haast niet te beschrijven. Zie alleen al die marmeren trap bij de hoofdingang. Da’s wel even een binnenkomer. Het is toch net alsof je in New York bent? Aan de ene kant kijk je uit op de Nieuwe Maas, aan de andere op dat leuke haventje aan de Hertekade. Je hebt vanuit elke hoek in dit pand uitzicht op het water.”

Fred sluit op 1 december de deuren op de Honingerdijk. Dat pand wordt overgenomen door Terry Priem van Gastrobar Ster. Hij en zijn vrouw Esther openen hier Restaurant Ster.


Door: Sandra Trotsenburg