RET past dienstregeling metro aan door personeelstekort

21 September 2022, 15:55 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
RET

Vanwege personeelstekort past de RET de dienstregeling van de metro aan. Vanaf maandag 26 september rijdt metrolijn A ingekort en rijden alle metro’s op zaterdag volgens de vakantiedienstregeling. Doordeweeks rijden metrolijnen B, C, D en E ongewijzigd.

In augustus kondigde de RET al een afschaling aan, maar nu moet men ook concluderen dat de dienstregeling van de metro niet langer vol te houden is. “Er is keihard gewerkt om de metrodienstregeling op peil te houden, onder andere met veel overwerk en het draaien van extra diensten. Om een betrouwbare dienstregeling te kunnen blijven rijden, zien we ons nu toch genoodzaakt om af te schalen. We doen dat op een manier die het minste impact heeft op onze reizigers. Hoe lang de afschaling duurt voor de metro (en bus en tram) is nog niet duidelijk,” aldus Maurice Unck, algemeen directeur van de RET. 

Metrolijn A wordt ingekort en rijdt van maandag tot en met vrijdag van Binnenhof tot Kralingse Zoom en vice versa. Reizigers met metrolijn A die verder reizen dan Kralingse Zoom kunnen op Capelsebrug of Kralingse Zoom overstappen op metrolijn B en metrolijn C. Metrolijnen B, C, D en E rijden op maandag tot en met vrijdag volgens de gewone dienstregeling. Op zaterdagen rijden alle metro’s volgens de vakantiedienstregeling. Dit betekent een iets langere wachttijd.