Ridderkerks Dagblad | Politie zoekt deze man op de foto en z'n handlanger
mainImage

Politie zoekt deze man op de foto en z'n handlanger

16 oktober 2020, 18:30 uur
Rotterdam & Regio

De politie is op zoek naar deze man op de foto. Hij heeft op 10 september een 52-jarige politieagent uit Rotterdam in zijn gezicht geslagen onder verdachte omstandigheden. De man van de foto wist op het moment niet dat hij met een politieagent te maken had. Die was toen in burger, wandelde door Gorinchem, maar vindt de belangstelling van twee mannen voor allerlei woningen verdacht.

Hij besluit ze in de gaten te houden. Als hij even later op de Lingsesdijk loopt en één van de twee mannen in de achtertuin van een nabijgelegen huis ziet, spreekt hij hem aan en identificeert hij zich als agent. De man slaat de agent echter in zijn gezicht en rent weg.

De agent blijft achter bij de woning. Hij heeft het vermoeden dat de tweede man in de woning is. Maar die is niet meer gezien. Wel de eerste van wie een getuige een foto maakt. De politie is nu op zoek naar hem en ook naar zijn handlanger.

Het signalement van de daders:
- Dader 1 (de man die de agent sloeg en op de foto staat): getint uiterlijk, 1.70 meter lang, atletisch gebouwd, 25 à 30 jaar oud, donker kroezig haar, donker kort baardje, zwart joggingspak met op zowel het jasje en broek het North Face logo, zwartgrijze Nike air Max, heuptasje, zwart petje.
- Dader 2: getint uiterlijk, 1.80 meter lang, mager postuur, opgeschoren donker haar, geen baardgroei.

Voor tips: 112.