mainImage

Politie valt woning in IJsselmonde binnen: één aanhouding

14 september 2021, 18:03 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Door een tip over een conflict dat mogelijk met vuurwapens beslecht zou kunnen worden is de politie dinsdagochtend in de Rotterdamse wijk IJsselmonde een woning binnengevallen. Tijdens de doorzoeking van de woning zijn twee vuurwapens gevonden. Een 28-jarige bewoonster is aangehouden.

''Deze vondst bewijst nogmaals dat dit soort tips essentieel zijn om ernstige misdrijven te voorkomen en verdachten op te sporen'', aldus de politie.

Meerdere keren vlogen in de maanden juli en augustus kogels door de ruiten van onschuldige bewoners op Zuid. “Meld het als je weet hebt van een wapen.”, luidde de oproep van Wim Hoek, districtschef van Rotterdam-Zuid. “Als politie zet we vol in op het oplossen van de schietpartijen én het voorkomen ervan, maar de informatie van bewoners, getuigen of bekenden is daarbij van enorm belang. Krijgen we tips, dan zullen we daar altijd opvolging aan geven.”

De inval van maandag was zo’n opvolging van een tip. De tip over het conflict was eerder binnengekomen bij het Team Criminele Inlichtingen (TCI), een afdeling waar vertrouwelijk gemeld kan worden. De rechercheurs van TCI werken onzichtbaar, voor de afscherming en veiligheid van haar bronnen. De belangrijkste bronnen zijn informanten: mensen die in het geheim informatie doorgeven aan de politie. Met behulp van deze informatie kunnen ernstige misdrijven worden voorkomen of verdachten van ernstige misdrijven worden opgespoord.


Foto: Politie