mainImage

Politie lost waarschuwingsschot ruzie op Lijnbaan

1 juli 2022, 14:01 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Agenten hebben vannacht een waarschuwingsschot moeten lossen in het centrum van Rotterdam. Zij waren afgekomen op een melding van een ruzie en zagen daarbij een vuurwapen op de grond liggen. De betrokkenen volgden de aanwijzingen van de agenten niet op waardoor zij genoodzaakt waren om een waarschuwingsschot te lossen.

De ruzie in het centrum van Rotterdam ontstond rond 02.45 uur. Agenten probeerden de situatie te kalmeren en zagen een vuurwapen op de grond liggen. Daarop werd gelijk gereageerd door de agenten, maar één van de ruziemakers volgde de aanwijzingen van de agenten niet op. Daardoor voelde één van de agenten zich genoodzaakt om een waarschuwingsschot te lossen.

Niemand raakte gewond. De zes betrokkenen zijn daarna aangehouden. Het gaat om drie mannen uit Rotterdam (20, 21 en 29 jaar), een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, een 19-jarige vrouw uit Rotterdam en een 20-jarige vrouw uit Leeuwarden. Later bleek het niet om een echt vuurwapen te gaan. Het nepvuurwapen is in beslag genomen.


Foto: Rotterdam Branding Toolkit - Iris van den Broek