Ploeg Bureau Rotterdam bij politie Rotterdam tijdens schietpartij

2 October 2023, 16:09 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
ANP

De tv-ploeg van het programma Bureau Rotterdam was vorige week donderdag ten tijde van de dodelijke schietpartij in de stad bij de politie aanwezig voor opnames. Dat laat een woordvoerder van het RTL-programma met Ewout Genemans desgevraagd weten aan het ANP. Het is nog niet duidelijk of en hoe de gebeurtenissen in de reeks worden verwerkt.

Het materiaal dat de ploeg heeft gemaakt, moet nog worden bekeken, aldus de woordvoerder. Ook moeten de beelden nog met politie en het Openbaar Ministerie (OM) afgestemd worden voordat de opnames al dan niet in de uitzendingen te zien zijn. Een 32-jarige man wordt ervan verdacht die dag drie mensen te hebben doodgeschoten.

Bureau Rotterdam is de vijfde serie in de Bureau-reeks waarin Ewout Genemans een tijdlang meeloopt met een lokaal politiekorps. De nieuwe serie is vanaf 10 oktober te zien bij RTL 4. In Rotterdam liep de 38-jarige tv-maker een half jaar mee, meldt RTL in een persbericht. Hij volgt een aantal vaste gezichten tijdens het werk en probeert op die manier een beeld te schetsen van het dagelijks werk van de Rotterdamse agenten.


Door: ANP