Personeel RET stuurt brandbrief om veiligheid in metro en tram

14 May 2024, 16:07 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
Politie

Het personeel van het Rotterdamse openbaarvervoerbedrijf RET heeft een brandbrief gestuurd naar het college van de stad en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) over de veiligheid van passagiers en personeel in het ov. Directe aanleiding voor de brief zijn een schietpartij in de metro in Hoek van Holland en een steekincident in een tram in het centrum van Rotterdam afgelopen zondag.

Volgens de ondernemingsraad (or) van de RET is er veel te veel bezuinigd op personeel dat de veiligheid in het openbaar vervoer moet garanderen. "De bezuinigingen zijn in de afgelopen jaren zover doorgeschoten dat 'passagiers' die andere doeleinden hebben hier alle gelegenheid voor hebben gekregen."

Van het personeel dat verantwoordelijk is voor het metrobeheer is sinds 2014 nog maar een kwart over en het aantal conducteurs dat wordt ingezet is sinds 2017 met 30 procent afgenomen, berekent de or. "Op te veel tramlijnen zien de reiziger en het RET-personeel zwartrijden en agressie toenemen."

De or roept de gemeente en de MRDH op de bezuinigingen terug te draaien. "Dat er nu in de politiek wordt geroepen dat het zo onveilig is in het openbaar vervoer zijn ze zelf debet aan."
 

 


Door: ANP