Oranje kijken in De Gouden Snor; WK in meer cafés op groot scherm

24 November 2022, 16:48 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
De Gouden Snor

Het WK 2022 in Qatar is omstreden maar niet voor de tv-kijker, blijkt uit de stijgende populariteit om de wedstrijden van het Nederlands elftal te volgen en daar spelen ook de cafés in Rotterdam op in.

Maandag werd de wedstrijd Senegal-Nederland nog in een enkele kroeg - zoals in De Gouden Snor van eigenaar Francois van Ee op de hoek van de Kleiweg/de Uitweg in Rotterdam - uitgezonden, maar na de eerste Oranje-overwinning komen morgen al in meer cafés de grote schermen tevoorschijn. Ook in Café van Zanten op de Meent kwamen onverwachts veel oranjefans langs om de wedstrijd te volgen. De kroegen zenden ook de komende wedstrijden uit. Bij Café ’t Fust op het Stadhuisplein worden grote schermen geplaatst zodat de wedstrijd vanaf iedere plek goed te volgen is. Bij Hollywood Event Center op Rotterdam-Zuid komen ook geregeld artiesten langs om het feest compleet te maken, zoals Wolter Kroes die maandag een optreden gaf.

Er zijn daarentegen nog genoeg horecaondernemers die weigeren om de wedstrijden uit het vanwege de schending van de mensen rechten omstreden Qatar uit te zenden. Homobar de Regenboog in Rotterdam bijvoorbeeld. De keuze om niet mee te doen met de WK-gekte is daar gemaakt in verband met de vervolging van lhbti’ers in Qatar.

In de Gouden Snor is de wedstrijd Nederland-Ecuador vrijdagavond om 17.00 uur in elk geval weer op grote schermen te zien en eigenaar Francois van Ee rekent op een gezellige drukte.