Opening regeneratieve hotel The Usual in Rotterdam met buurtbewoners

23 May 2024, 18:10 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
PR

Om de opening van het nieuwe regeneratieve hotel The Usual (Westblaak 10, Rotterdam) te vieren, heeft The Usual de buren (Cool en Witte de Wit-buurt) uitgenodigd om te komen logeren op vrijdag 24 mei 2024. 50 buurtbewoners van The Usual kregen begin mei een paarse envelop (geheel willekeurig) in hun brievenbus met de uitnodiging voor een Neighbourhood Sleepover, die ook gehost wordt door buurtbewoners. Zo is Lèon Kranenburg de programma-host, buurtbewoonster Sam Cruden de DJ en Krokus Jeronimus, die al 50 jaar in de wijk woont, de bingomaster. 

De uitnodiging voor de Neighbourhood Sleepover ging als een lopend vuurtje door de buurt en binnen twee dagen waren de 50 kamers volgeboekt met buren die allemaal een plus 1 mogen nemen. De uitnodiging is inclusief drinken, hapjes, ontbijt en natuurlijk een overnachting.  The Usual maakte gebruik van een 'first come first serve' regel voor de aanmeldingen. 

Naast de buurtbingo wordt tijdens de Neighbourhood Sleepover ook een foto-expositie geopend met portretten die de Rotterdamse fotografe Zahra Reijs heeft geschoten van buurtgenoten. 

Maureen Steenks, event-programmeur bij The Usual: "Veel buurtbewoners hebben overlast van de bouw van het hotel gehad en zitten niet per se te wachten op meer toeristen in hun wijk. Bovendien heeft het hotel heeft een 'love for local' mentaliteit. Dit betekent dat The Usual de buren en inwoners van Rotterdam betrekt bij events, samenwerkingen en meer. Zo heeft The Usual voornamelijk bekende lokale merken op de food & beverage kaart, werken ze met Rotterdamse kunstenaars voor de inrichting van het hotel en hosten ze alle events samen met Rotterdams talent. Deze Neighbourhood Sleepover is vooral georganiseerd om de buren te bedanken voor hun geduld en om kennis te laten maken met The Usual. Buurtbewoners zijn namelijk ook van harte welkom om te komen, meeten, werken, relaxen, borrelen en eten en drinken.  

De Neighbourhood Sleepover vindt plaats op vrijdag 24 mei vanaf 19.00 uur.