mainImage

Kunstwerk ter nagedachtenis van oud-raadslid Fatima Talbi

19 januari 2022, 22:43 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Op het Mathenesserplein in Rotterdam-Delfshaven is woensdagochtend een kunstwerk onthuld ter nagedachtenis van voormalig raadslid Fatima Talbi (PvdA). Bij de onthulling was onder meer burgemeester Ahmed Aboutaleb aanwezig.

Talbi was vanaf 1996 namens de PvdA actief in Rotterdam. Eerst in de deelgemeente Feijenoord en van 2006 tot 2018 in de gemeenteraad van Rotterdam. Daarna maakte ze tot 2019 deel uit van de gebiedscommissie Delfshaven. ''Een prachtig kunstwerk waar Rotterdammers plezier van zullen hebben, zoals Fatima het ongetwijfeld graag gezien had'', zegt fractievoorzitter Co Engberts.

Ze stond bekend als een politica met een enorm hart voor haar stadsgenoten. ''Actief in het sociaal domein kwam ze bij vele Rotterdammers thuis en de noden die ze aantrof nam ze mee naar de Rotterdamse Gemeenteraad. Ze was op en top Rotterdamse en wars van segregatie. Het baarde haar zorgen dat het erop leek dat steeds vaker en steeds meer de verschillen tussen mensen werden benadrukt. Fatima zette zich te werken aan een verbonden stad met kansen en zorg voor iedereen'', schrijft de PvdA in Rotterdam.

Fatima Talbi overleed in april 2019 op 46-jarige leeftijd. Ze was ernstig ziek.