Kleine sticker verraadt aanwezigheid Feyenoordfans in Rome

7 November 2023, 17:28 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
ANP

Een kleine sticker verraadt de aanwezigheid van supporters van Feyenoord in het centrum van Rome. "Groeten uit Rotterdam", valt er te lezen op een van de dranghekken rond de Barcaccia-fontein aan de voet van de Spaanse trappen. Geen toerist of agent die erop let.

De Italiaanse politie heeft honderden extra agenten ingezet voor het duel tussen Lazio en Feyenoord in de Champions League. Ze patrouilleren in het centrum en houden toezicht bij bekende monumenten. Er hebben nog geen incidenten plaatsgevonden in de aanloop naar de wedstrijd, die om 21.00 uur begint.

Supporters van Feyenoord zijn niet welkom in Rome, na ernstige ongeregeldheden in 2015 waarbij de Barcaccia-fontein werd beschadigd. Lokale autoriteiten kunnen niet inschatten hoeveel fans van de club uit Rotterdam toch naar de Italiaanse hoofdstad komen.

Daarom is de Barcaccia-fontein omringd door dranghekken, net als een aantal andere monumenten. Een onbekend aantal supporters van Feyenoord is aanwezig in Rome. Maar ze laten zich niet zien in groepen. Ze dragen ook geen shirts, sjaals of andere attributen van hun club. Mogelijk zijn ze voorzichtiger geworden na de gebeurtenissen van vorig seizoen. Ondanks een verbod reisden toen honderden fans van Feyenoord toch naar de hoofdstad van Italië voor een uitduel met AS Roma. Aanhangers van beide clubs raakten een dag voor dat duel slaags bij een Ierse pub. Tientallen supporters van Feyenoord werden tijdens die wedstrijd uit Stadio Olimpico verwijderd.

De selectie van Feyenoord heeft eerder op de dag stilgestaan bij het gemis van meereizende fans. Spelers van de kampioen van Nederland poseerden tijdens een stadswandeling achter een spandoek met de tekst: "Wish you were here (waren jullie maar hier)." De club schrijft op sociale media: "Feyenoorders, jullie zijn er helaas niet bij, maar we voelen jullie support. We gaan ervoor vanavond."

Feyenoord kan een belangrijke stap zetten richting de achtste finales van de Champions League. De club kan de voorsprong op Lazio vergroten tot 5 punten, met nog twee groepsduels te spelen.