mainImage

IJsselmonde heeft overlast van scheurende brommers

21 april 2021, 13:55 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

Bewoners in Rotterdam-IJsselmonde hebben last van scheurende scooters, brommers en auto’s die met hoge snelheid door het park heen rijden. De klachten komen voornamelijk uit de wijken Hordijkerveld en Reyeroord. Leefbaar Rotterdam heeft inmiddels vragen gesteld aan het stadsbestuur over de overlast.

Volgens raadslid Bart van Drunen beperkt de overlast zich niet alleen tot de avond- en weekenduren. Ook op doordeweekse dagen ervaart men problemen. Ze kunnen geen rustige wandeling meer maken, de hond uitlaten of met een veilig gevoel kinderen op straat laten spelen.

Met oog op de zomer worden de zorgen erger. Eerder ontstonden woordenwisselingen, opstootjes en zelfs vechtpartijen, stelt Van Drunen. Volgens het Leefbaar-raadslid hebben bewoners vaak geklaagd bij de gemeente, maar kregen weinig tot geen reactie.

Bestuurders van scooters, motoren en auto’s kunnen nu nog via zes plekken het tussenliggende park betreden. Leefbaar Rotterdam stelt voor om toegangshekken om deze ingangen te plaatsen.

Van Drunen wil van het college van B&W weten hoeveel klachten er binnen zijn gekomen, of en hoe deze opgevolgd zijn en of de wethouder een eventuele oplossing ziet in het plaatsen van hekwerken.

De wethouder heeft nog niet gereageerd op de vragen van Leefbaar.

 


Foto: Pixabay