Haringvlietbrug deze zomer acht weken dicht vanwege onderhoud

5 June 2023, 17:09 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
Google Maps

De Haringvlietbrug op snelweg A29 is vanaf vrijdag 9 juni voor een periode van acht weken afgesloten voor alle verkeer vanwege groot onderhoud aan de brug. De afsluiting geldt ook voor de parallelbaan. De sluiting begint vrijdag om 22.00 uur en duurt tot 4 augustus om 23.00 uur, meldt Rijkswaterstaat.

Mensen met bestemmingen van en naar Goeree-Overflakkee en Zeeland kunnen via de A15 en N57 omrijden. Van en naar de Hoeksche Waard loopt de omleiding via de A16 en de N217. Weggebruikers hoeven tijdens de afsluiting geen tol te betalen voor de Kiltunnel.

Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd die tijdens de spits kan oplopen tot meer dan een uur.

Het onderhoud, dat al begon in 2021, is nodig omdat de brugklep van de Haringvlietbrug het einde van zijn technische levensduur heeft bereikt. Rijkswaterstaat vervangt de brugklep, het bewegingswerk en alle technische systemen. Naar verwachting is de renovatie komend najaar, na het testen van de nieuwe technische systemen, klaar.

De Haringvlietbrug verbindt de Hoeksche Waard met Goeree-Overflakkee en Noord-Brabant. De brug is in 1964 geopend en wordt zeer intensief gebruikt door verkeer dat in de loop van de jaren ook steeds zwaarder is geworden. Per dag rijden ongeveer 66.000 voertuigen over de versleten oeververbinding die ruim een kilometer lang is.

Van 7 augustus tot 1 september is op dezelfde snelweg de Heinenoordtunnel, bij Barendrecht, in beide richtingen dicht. Het opknappen van de tunnel gaat in delen en is naar verwachting in de loop van 2024 klaar.


Door: ANP