Ridderkerks Dagblad | GGD gaat vaccinatielocaties in regio begin juli afschalen
mainImage

GGD gaat vaccinatielocaties in regio begin juli afschalen

11 juni 2021, 12:09 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

De GGD Rotterdam-Rijnmond gaat het aantal vaccinatielocaties in onze regio over een aantal weken afschalen. Nu zijn er nog veertien prikplekken, maar dat worden er tien. De locaties in Lansingerland, Maassluis, Nissewaard en Sommelsdijk gaan vanaf 5 juli dicht.

Voordat de vaccinatieplekken dicht gaan wil men deze maand de capaciteit nog flink opvoeren tot het zetten van 14 duizend prikken per dag. Daarna loopt dat aantal sterk terug en dus zijn er minder locaties nodig. Ook kunnen faciliteiten en personeel daardoor efficiënter worden ingezet.

''We monitoren de situatie voortdurend in de regio. Als we in de zomermaanden zien dat het nodig is om gericht in gebieden te vaccineren, dan organiseren we daar mogelijkheden voor'', zegt de GGD. Inwoners van de regio Rotterdam-Rijnmond kunnen zich op dit moment op 12 locaties, verspreidt over de regio, laten vaccineren: Schiedam, Spijkenisse, Sommelsdijk (Goeree-Overflakkee), Rotterdam (de Van Nellefabriek, aan de kade bij het SS Rotterdam en Schuttersveld), Capelle a/d IJssel, Barendrecht, Maassluis, Poortugaal, Ridderkerk en Vlaardingen. Vrijdag 11 juni opent de vaccinatielocatie in Hellevoetsluis, daarna opent de locatie in Lansingerland nog.

 


Foto: YouTube