Ridderkerks Dagblad | Flatbewoners IJsselmonde in protest tegen Frame Vastgoed
mainImage

Flatbewoners IJsselmonde in protest tegen Frame Vastgoed

Ook Aart van Zevenbegen (SP) - midden - was present in IJsselmonde
11 april 2021, 06:48 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws

Bewoners van de Grienderwaard- en Ravenswaardflats in IJsselmonde hebben zaterdag actie gevoerd tegen hun verhuurder Frame Vastgoed. Ze klagen over achterstallig onderhoud en slechte reparaties, terwijl ze wel dure huur betalen. Gemiddeld 700 euro per maand. Nieuwe huurders zelfs 900 euro. Hun actie werd ondersteund door de SP.

De bewoners hebben last van tocht in huis, schimmelproblematiek, verouderde keukens en sanitair. Uit een enquête in de wijk blijkt dat 95% procent van de bewoners problemen ervaart. Bewoners zijn het zat en eisen verbetering.

Tot 2015 waren de sociale huurwoningen in IJsselmonde in bezit van Woonstad Rotterdam. Sinds Frame Vastgoed de woningen heeft overgenomen, zijn de huren steeds gestegen terwijl de klantenservice en onderhoud sterk achteruit is gegaan, zegt ook de SP. ‘’Frame Vastgoed is slecht bereikbaar, slechts 1 uur per dag doordeweeks, terwijl bewoners eerder 7 dagen per week 24 uur lang met hun oude verhuurder Woonstad Rotterdam in contact konden komen.''

De bewoners hadden een eisenpakket samengesteld om die aan de vertegenwoordigers van Frame Vastgoed te overhandigen, maar niemand kwam opdagen.


Foto: SP