Feestelijke oplevering 200 woningen Havenkwartier in Katendrecht

18 September 2023, 11:38 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
PR

De 200 toekomstbestendige koopwoningen in het Rotterdamse Havenkwartier zijn officieel opgeleverd door bouwbedrijf Heijmans. Samen met medewerkers, betrokken leveranciers en adviseurs, gemeente Rotterdam en bewoners van het havengebouw is de oplevering feestelijk gevierd. Het Havenkwartier is een van de laatste ontwikkelingen op het Rotterdamse Katendrecht.

“Nu het Havenkwartier af is zie je wat de architect Don Murphy van VMX Architects voor ogen had. Aan de buitenzijde een stoer ontwerp passend bij het oorspronkelijke karakter van het havengebied. Met als blikvanger de loodswoningen en aan de binnenzijde van het woongebouw ruimte voor een groene binnentuin waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Straks wordt het Kaappark als het ware een stukje doorgetrokken en sluit het parkje voor de eengezinswoningen van het Havenkwartier prachtig aan op het Kaappark. Een extra stukje groen is zo toegevoegd voor de andere bewoners op Katendrecht. We zijn trots dat we met het Havenkwartier een uniek bouwwerk kunnen toevoegen aan ons Rotterdamse portfolio,” zegt Lonneke Zuijdwijk, directeur Heijmans Vastgoed.
 
Ontmoeten
Bij het ontwerp van het Havenkwartier is nadrukkelijk rekening gehouden met het contact tussen bewoners. Zo zijn er plekken gecreëerd die de mogelijkheid geven voor toevallige ontmoetingen, zoals het dak van de parkeergarage dat is ingericht als gemeenschappelijke binnentuin. Daarnaast bevindt zich een gezamenlijke daktuin op de zevende etage tussen de beide woontorens.

“Hier wonen is een oase van rust in een dynamisch gebied. Heel prettig. Het is natuurlijk ook wennen met alle vernuftige energiemeters in ons appartement. Vooral als je, zoals wij, uit een huis dat is gebouwd in 1890 uit het centrum komt. Het leuke is dat we met de buren dit allemaal voor het eerst doen. Dus we helpen elkaar. Zo hebben we een groepje die samen filters inkoopt en is er een team gevormd om de binnentuin regelmatig te maaien. We noemen het voor de grap de filterclub en het maaiteam,” zegt René Bouwmeester, een van de bewoners van een appartement in het Havenkwartier.