Feestelijke jubileumviering Adriaen Janszkerk in Rotterdam: 575 jaar

23 May 2024, 18:14 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
PR

De prachtige Adriaen Janszkerk bestaat 575 jaar, dit is het oudste monument van IJsselmonde en één van de oudste monumenten/kerken van Rotterdam. Daarnaast is de kerk 100 jaar geleden uitgebreid en grootscheeps gerestaureerd, dubbel feest!. Deze gebeurtenis wil de Stichting Behoud Adriaen Janszkerk niet zomaar voorbij laten gaan. Officieel waren deze jubilea vorig jaar al, maar in verband met de bestuurswisseling vieren wij de jubilea dit jaar

Op zaterdag 8 juni wordt met de buurt en alle andere belangstellenden het jubileum van 14:30u tot 19:00u uitgebreid gevierd, iedereen is welkom! Het jubileum wordt geopend met een toespraak van de locoburgemeester. De jubileumviering wordt mede mogelijk gemaakt door Heilige Huisjes, een initiatief van de Kerkvernieuwers en de Gemeente Rotterdam.

Er zijn in de kerk en op het kerkplein tal van activiteiten voor jong en oud. Zo is er voor kinderen een springkussen/stormbaan, speurtocht, kunnen kinderen zich laten schminken en is er een goochelaar. Daarnaast verzorgt Insula Mundi en Streekarchief IJsselmonde een expositie over de geschiedenis van de kerk, het dorp met (verdwenen) kasteel, scholen en verenigingen. Daarnaast is er ook een artistieke foto-expositie van Brownsarthouse “The Lost And The Found”. Muziekvereniging de Harmonie uit Slikkerveer zal door middel van een fanfareorkest haar medewerking verlenen. Verder zijn er rondleidingen en korte (orgel)concerten.