mainImage

Eis: 9 maanden cel tegen man die voor huizen politici stond

19 januari 2022, 18:28 uur
Rotterdam & Regio, Den Haag & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Tegen de man die begin deze maand met een brandende fakkel voor het huis van politica Sigrid Kaag stond, is woensdag een straf van negen maanden cel geëist. Diezelfde straf is ook tegen de vrouw geëist die alles filmde en rechtstreeks uitzond. De politierechter in Den Haag doet waarschijnlijk later woensdag nog uitspraak. Eerder stond de man voor het huis van Hugo de Jonge in Rotterdam.

De 29-jarige Amsterdammer Max van den B. stond met een brandende fakkel voor het huis van de D66-minister van en schreeuwde complotleuzen. Ook belde hij bij haar aan. Dit alles was rechtstreeks op sociale media te volgen, gefilmd door de 44-jarige Eline van 't N. Zij filmde ook in de woning van de politica.

Kaag noemde het "bedreigend en angstig" voor haar en haar gezin. Premier Mark Rutte noemde de bedreiging "totaal onacceptabel".

Van den B. en Van 't N. worden ook verdacht van het bedreigen van een voormalige topambtenaar. Van den B. is recentelijk ook opgepakt toen hij voor het huis stond van de voormalige minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge in Rotterdam.


Door: ANP | Foto: VRPress