Door dood gehandicapte Naoufel conflict met Rotterdamse politie

25 January 2023, 09:12 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
ANP

Het onderzoek naar de dood van een 10-jarig gehandicapt jongetje Naoufel heeft tot grote onenigheid geleid tussen nabestaanden en de Rotterdamse politie. De recherche nam het lichaam van het kind afgelopen woensdag in beslag nadat een schouwarts had geweigerd een verklaring van een natuurlijke dood af te geven, schrijft De Telegraaf.

Daarna begon volgens de familie van het jongetje een dagenlang gezeul met het lichaam, met als triest dieptepunt het retourneren van het stoffelijk overschot zonder hersenen en delen van het ruggenmerg. Hierdoor was een islamitische begrafenis volgens de gebruikelijke rituelen niet meer mogelijk. De nabestaanden zijn woedend.

Moeder Alyssa: "Mijn kind is als oud vuil behandeld. Zelfs tijdens het afscheid afgelopen maandag liet de politie ons niet met rust." Volgens de Rotterdamse politie is vooral gehandeld volgens protocollen om eventuele kindermishandeling te ontdekken. "Maar we betreuren het dat de familie hier een naar gevoel aan heeft overgehouden", aldus een woordvoerster.

 


Door: ANP