Dodelijke schietpartij Zwijndrecht vanavond in Opsporing Verzocht

24 January 2023, 17:38 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
AS Media

De politie deelt dinsdagavond in het AVROTROS-programma Opsporing Verzocht de laatste aanknopingspunten in de zoektocht naar de voortvluchtige Minh Nghia Vuong. Hij wordt verdacht van het doodschieten van een 66-jarige vrouw. Haar 38-jarige dochter raakte zaterdag zwaargewond bij de schietpartij op een parkeerplaats in Zwijndrecht en ligt nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Sinds de dodelijke schietpartij zoekt de politie naar de voortvluchtige, vuurwapengevaarlijke verdachte. Hij zou de ex-partner zijn van de 38-jarige dochter. Het enige dat de politie hierover zegt is dat de verdachte en het slachtoffer elkaar kenden.

Onder foto gaat de tekst verder

Dinsdag heeft de politie de grijze Skoda Octavia gevonden waarin de verdachte na de schietpartij mogelijk heeft gereden. Die stond op de Kuinder in de wijk Zevenkamp in Rotterdam. Dit is niet de auto waarin hij zou zijn weggereden na de schietpartij. Die auto trof de politie in de nacht van zondag op maandag aan op de Veldslahof in Zwijndrecht.

Zondag publiceerde de politie een foto van de verdachte, die een bekende is van politie en justitie. Hij staat inmiddels internationaal gesignaleerd en de politie heeft overheidsinstanties geïnformeerd.

Opsporing Verzocht is dinsdagavond om 20.30 uur te zien op NPO 2.

 

 


Door: ANP