mainImage

D66 wil debat over handhaving Kapsalontheater in Rotterdam

19 januari 2022, 21:45 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Door Jim Friederich

In heel Nederland werd woensdag laten zien dat museum en theaters veilig open kunnen. In Rotterdam vonden er ook ludieke acties plaats onder de noemer Kapsalontheater. In Walhalla op Katendrecht werd geknipt en in De Doelen werd het aanbod zelfs uitgebreid tot meer beautybehandelingen. Totdat aan het begin van de middag de handhaving langskwam. Een ‘coachend gesprek’, daarna een laatste waarschuwing en als laatst: sluiten. Bij Walhalla kregen ze voordat dat zou gebeuren een laatste telefoontje van burgemeester Aboutaleb: de tent moest dicht of er zou politie op de stoep staan. Ze kozen voor het eerste.

De Rotterdamse fractie van D66 wil donderdag in de raadsvergadering in debat over de ontstane situatie. Wat de partij betreft toont de gemeente ‘weinig sympathie’ voor de actie. Opmerkelijk genoeg is D66-cultuurwethouder Kasmi woensdagochtend kort voor de start nog langs gegaan op Katendrecht.

Fractievoorzitter Chantal Zeegers wil het debat afwachten voordat ze een oordeel over de manier van handhaven velt. ''Eerst vragen, dan oordelen. Maar ik denk dat burgemeester Aboutaleb het beter had kunnen doen'', is het enige wat ze erover kwijt wil.

Ondermijnende criminaliteit

Veel Rotterdammers gingen langs voor een knipbeurt maar waarschijnlijk nog net iets meer om even een optreden mee te pakken. Dat ze misschien stiekem tegen de regels in bezig waren wisten ze maar namen dat op de koop toe. Walhalla kreeg dinsdagavond zelfs een waarschuwingsbrief van een commandant van de Team Aanpak Ondermijnende Criminaliteit. Dat team houdt zich normaliter bezig met de aanpak van criminele vermogens, drugscriminaliteit, witwaspraktijken en belastingontwijking. ‘’Ik heb er van wakker gelegen. Nu worden we beschouwd als criminelen. Wij zijn bezig om hier op Katendrecht van deze wijk de leukste wijk ter wereld te maken’’, zei directeur Rachel van Olm.

Ondanks dat ze in De Doelen ook eerder dicht gingen kijken ze daar terug op een succesvolle actie: ‘’Bedankt aan alle musici, beauty specialisten en collega’s! Ondanks het verzoek te sluiten, hebben wij samen genoten van een mooie middag.’’

 


Foto: Google Maps / D66