Boompjes wordt verder opgevuld met Clubhouse Boompjes

17 March 2023, 11:25 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
LMOFOTO

Wooncomplex Clubhouse Boompjes in het centrum van Rotterdam kruipt langzaamaan de hoogte in en bestaat straks uit twee woontorens van 76 meter en 106 meter hoog en krijgt 342 appartementen. Het project wordt uitgevoerd door Cordeel.

Clubhouse Boompjes staat  tussen oude bijkantoor van de Nederlandsche Bank en de  eerder gebouwde woontoren Terraced Tower van 106 meter. De plek kwam vrij na sloop van het kantoorgebouw aan de Boompjes 60-68 (eerst het kantoor van Koninklijke  Pakhoed N.V. en daarna van Rijkswaterstaat). De woontorens maken deel uit van het Maritiem District  bekend als het hoogbouwcentrum van Rotterdam. In dit gebied zijn zo'n 1900 woningen gepland en het beeld verandert steeds meer van kantoor- naar woongebied. De oplevering van het wooncomplex is gepland in 2024.

De entree van Clubhouse Boompjes is gelegen aan de Hertekade, maar er is ook een ingang aan de Boompjes. Het gebied aan de Hertekade wordt volledig nieuw ingericht als een heerlijk luw binnengebied met terrassen aan het water.