Ridderkerks Dagblad | Bokhove overhoop met RET na versoberde metrodienstregeling
mainImage

Bokhove overhoop met RET na versoberde metrodienstregeling

16 september 2021, 14:13 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

De Rotterdamse vervoerswethouder Judith Bokhove noemt het onacceptabel dat het ov-bedrijf RET de metrolijn A sinds deze week tijdelijk heeft geschrapt. Het vervoersbedrijf rijdt met een versoberde dienstregeling omdat het niet over voldoende metrostellen beschikt.

De RET heeft 111 metrostellen tot zijn beschikking, waarvan er sinds begin deze maand 100 rijden. De vervoerder kampt door een onderhouds- en reparatieachterstand met te veel uitval. Sinds deze week wordt daarom gereden met een aangepaste dienstregeling en rijdt metrolijn A tussen Graskruid en Vlaardingen West niet tot nader order. Tussen metrostations Graskruid en Binnenhof rijdt daarom een pendelmetro. Ook worden er op metrolijn C minder rijtuigen ingezet, waardoor de metro’s voller zitten.

De RET laat weten te balen van de aangepaste dienstregeling. "Maar we rijden liever stabiel en voorspelbaar, dan onvoorspelbaar", laat een woordvoerder weten. Wethouder Bokhove wil van het vervoersbedrijf een plan van aanpak zien. In de gemeenteraad donderdag zei ze dat het schrappen van de metrolijn niet in overleg is gebeurd. "Ik verwacht een robuuster netwerk met een normale dienstregeling", aldus Bokhove.

De RET zegt nog niet te weten wanneer er weer met een normale dienstregeling kan worden gereden. Vorige week dinsdag lag het Rotterdamse metronet, bestaande uit vijf metrolijnen, nog een uur plat. Dit was te wijten aan spanningsproblemen en had niks te maken met achterstallig onderhoud, aldus de woordvoerder.