Binnenvaartschip botst tegen de Willemsbrug en die is nu afgesloten

1 March 2024, 08:35 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
Hans Maaskant

Een binnenvaartschip geladen met containers is vrijdagochtend tegen de Willemsbrug in Rotterdam gevaren. Een aantal containers is daardoor in het water gevallen. Het schip zit nu klem, meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio.

De containers die van het schip zijn gevallen, zijn leeg. "Er is dus geen sprake van gevaarlijke stoffen die erbij zouden zijn betrokken." Het lijkt er volgens de woordvoerder vooralsnog op dat niemand gewond is geraakt.

Er gaat nu worden gekeken hoe het met de brug is. "Of die schade heeft opgelopen en of leidingen die erdoorheen lopen zijn geraakt."

Het incident gebeurde precies in het midden van de brug, vertelt de woordvoerder verder. De overige scheepvaart kan er nog wel langs. Het verkeer op de brug is wel stilgelegd. "Maar er is nog een oeververbinding."

Waardoor het schip tegen de brug voer en vast kwam te zitten, is nog niet precies duidelijk. De woordvoerder wijst wel op de doorvaarhoogte van de brug. "Je hebt te maken met wisselend tij. De ene keer staat het water lager dan de andere keer."

In overleg met de havenmeester wordt gekeken hoe het schip weer losgemaakt kan worden. "Maar meestal is het zo dat als het water bij eb weer gaat zakken, een schip vanzelf los komt. Maar we gaan kijken hoe het zit met het getij."