Ridderkerks Dagblad | Bewoners Frame Vastgoed doorgestuurd naar Huurcommissie
mainImage

Bewoners Frame Vastgoed doorgestuurd naar Huurcommissie

IJsselmonde
14 oktober 2021, 14:46 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam, NieuwsopBeeld

De bewoners van de flats in IJsselmonde waarvan Frame Vastgoed eigenaar is hebben van Bouw en Woningtoezicht in Rotterdam het advies gekregen om een klacht in te dienen bij de Huurcommissie als er niet goed wordt omgesprongen met veroudering van voorzieningen. De gemeente zelf kan daarop niet handhaven, omdat daarvoor de juridische grondslag ontbreekt. Wel vraagt bouwwethouder Kurvers om de onderhoudsklachten die niet door de eigenaar worden opgelost toch te melden via rotterdam.nl of 14010 zodat hij de situatie in de complexen kan blijven volgen.

Frame Vastgoed blijkt overigens de kleine algemene klachten in en rond de flats naar redelijke tevredenheid van de inwoners te hebben verholpen. De verzakte tegels – als gevolg van het plaatsen van een steiger – zijn opgekrikt. De winkelwagentjes in de algemene ruimte zijn weggehaald. De rubbers van de bovenlichten zijn vervangen en de ventilatie werkt weer.

Ook de bereikbaarheid van de eigenaar lijkt intussen te zijn verbeterd, maar daarmee is nog niet de klacht van de gestegen huurprijzen beantwoord, laat staan verholpen. Om die reden worden de bewoners nu uitdrukkelijk verwezen naar de Huurcommissie. Op de website ‘Weet Wat Je Huurt’ is de huurprijscalculator beschikbaar om de maximale huurprijs in te schatten en een stappenplan voor het aanvragen van huurverlaging via de Huurcommissie.


Foto: Google Maps