mainImage

Roopram: 'zo ga je in een vereniging niet met elkaar om'

20 augustus 2021, 13:20 uur
Rotterdam & Regio

Een fusie tussen de fracties van GroenLinks en Partij van de Arbeid zou mogelijkerwijs een oplossing zijn om uit de impasse te komen waar de kabinetsformatie zich momenteel in bevindt. De fractie van de PvdA zou voor zijn. Maar niet iedereen is voor. Reshma Roopram, PvdA-wethouder in Barendrecht en kandidaat-partijvoorzitter is tegen het plan.

‘’Los van mijn persoonlijke mening is het niet de manier waarop je in een vereniging met elkaar werkt’’, aldus Roopram vrijdagochtend in het Radio 1-journaal. Ze vindt dat zo’n stap aan de leden voorgelegd moet worden.  

‘’Er is op links een groot probleem. Laten we ons niet blindstaren op een fusie. De menselijke maat moet weer centraal staan. Laten we ons daar op focussen en niet op poppetjes. We kunnen zo’n stap niet nemen zonder leden erbij te betrekken en een fusie hoort absoluut niet in een formatieproces thuis.’’ Roopram wil een ledenraadpleging houden om de mogelijke samenvoeging met GroenLinks in stemming te brengen.

Het formatieproces op weg naar een nieuw kabinet wil nog niet lukken. VVD en CDA willen niet samen met GroenLinks én PvdA, terwijl D66-leider Sigrid Kaag dat wel wil. VVD en CDA vinden twee linkse partijen in een nieuw kabinet onnodig. Kaag wil minimaal één linkse partij in het nieuwe kabinet hebben, maar PvdA en GroenLinks willen alleen samen deelnemen in een nieuwe coalitie.