80 sociale huurwoningen in Rotterdamse wijk Nieuw-Kralingen

29 November 2023, 16:56 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
Gemeente Rotterdam

Dinsdagmiddag zijn 80 sociale huurwoningen van Nieuw-Kralingen in Rotterdam opgeleverd. Bestuurder Mohamed el Achkar van Woonstad Rotterdam, wethouder Chantal Zeegers en de eerste bewoners vierden daarmee de eerste echte start van het wonen in deze nieuwe Rotterdamse buurt.  De woningcorporatie hief samen met de nieuwe huurders een glas op hun nieuwe thuis op een bijzondere plek. Bewoners lopen vanuit hun voordeur zo naar het groen van de Kralingse Plas. Mohamed el Achkar van de Raad van Bestuur van Woonstad Rotterdam: “Elke Rotterdammer moet op zo'n mooie locatie kunnen wonen. Met deze appartementen bouwen we verder aan een inclusieve stad.”

Woonstad Rotterdam bewijst met dit project dat de groei van de stad hand-in-hand kan gaan met sociale woningbouw. El Achkar: “Er is een gigantisch woningtekort en het bouwen van nieuwe woningen gaat steeds moeizamer. Als woningcorporatie bouwen wij door voor al die woningzoekenden en wij kunnen zelfs nog meer bouwen. Onze sociale huurwoningen zijn van hoge kwaliteit en dadelijk onderdeel van een nieuwe wijk van 800 woningen.”

Comfortabel wonen in een groene omgeving
De nieuwe bewoners wonen dadelijk in de rust van een dorp, maar met de voorzieningen van de stad. De nieuwe huurders fietsen binnen 8 minuten naar treinstation Rotterdam Noord of rijden binnen no-time met de auto op de A20. Ook de metro is met 13 minuten fietsen binnen handbereik.

De appartementen zijn van veel gemakken voorzien: vloerverwarming, veel licht door de hoge ramen en de meeste woningen zijn gelijkvloers en per lift te bereiken. De woningen zijn energiezuinig en toekomstbestendig. Zonnepanelen zorgen voor elektriciteit en de appartementen zijn gasloos.

Nieuw Kralingen
Door Nieuw Kralingen wordt de westkant van het Kralingse Bos uitgebreid met zo’n 800 nieuwe woningen op het voormalige bedrijventerrein. Hiervoor wordt de Bosdreef verlegd met aan de noordkant een compact businesspark. Door die verlegging ligt Nieuw Kralingen direct aan het Kralingse Bos en de Kralingse Plas.