Ridderkerks Dagblad | Bezwaren tegen afrit voor Nieuw Reijerwaard

Bezwaren tegen afrit voor Nieuw Reijerwaard

mainImage
A16 - inzet: raadslid Robert Simons (Leefbaar Rotterdam)

Het steekt de bewoners van IJsselmonde dat het stadsbestuur van Rotterdam besloten heeft om medewerking te verlenen aan de lobby bij het Rijk voor een extra aansluiting op de A16 ter hoogte van het knooppunt Ridderkerk. De IJsselmondenaren zijn er niet over gehoord.

De Rotterdamse mobiliteitswethouder Bokhove blijkt de wens te onderschrijven van de gemeente Ridderkerk om met deze aansluiting de drukte bij de IJsselmondse Knoop te willen ontlasten van en naar het bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard. Maar niet alleen de bewoners van Ridderkerk, maar ook die van IJsselmonde hebben nu al pijn in hun hoofd van die toekomstige afrit. Centrale vraag bij die zorg is: hoe wordt die afrit ingepast, zowel in de A16 als in IJsselmonde?

Het Rotterdamse raadslid Simons van Leefbaar Rotterdam wil daar graag antwoord op. En ook op de vraag welke nieuwe verkeersstromen dit via Nieuw Reijerwaard in de omliggende wijken genereert. Bovendien snapt hij niet dat de gebiedscommissie IJsselmonde hierover niet is geïnformeerd.

 


Foto: Google Maps