Wethouder presenteert vernieuwd Cultuurmenu Ridderkerk

17 September 2021, 12:54 uur
Lokaal
mainImage
Gemeente Ridderkerk

Vorige week donderdag lanceerde wethouder Marten Japenga het vernieuwde Cultuurmenu Ridderkerk én de website Cultuur in Ridderkerk. Dit deed hij samen met de leerlingen van groep 8 van basisschool De Bosweide.

Cultuurmenu
Het Cultuurmenu is ontwikkeld voor alle basisscholen en het speciaal onderwijs. Op de website staan alle culturele activiteiten onder schooltijd, aangeboden door culture organisaties in Ridderkerk. De activiteiten sluiten aan bij onderwijsthema’s. Daarnaast kunnen scholen ook kiezen om activiteiten op maat te creëren. Met het Cultuurmenu maken leerlingen al lerend kennis met cultuur in Ridderkerk.

Rappen
Zo kregen de leerlingen van De Bosweide een rapworkshop, georganiseerd door jongerencentrum De Loods. Het was de allereerste activiteit uit het vernieuwde Cultuurmenu. De leerlingen leerden hoe een echte rap te maken en mochten dit later op de ochtend demonstreren aan wethouder Marten Japenga. Die was erg onder de indruk van de prestaties: “De leerlingen hadden echt talent. Ze lieten veel creativiteit zien. Mooi om van dichtbij te zien hoe zo'n rap ontstaat.” Hij benadrukt dan ook het belang van het Cultuurmenu: “Het is goed dat leerlingen naast hun standaard lesprogramma ook cultureel uitgedaagd worden.”

Culturele Kaart
Wethouder Japenga stond ook stil bij de website Cultuur in Ridderkerk. Dit is een online plek, ook wel de Culturele Kaart genoemd, waar je alle lokale culturele activiteiten in Ridderkerk kunt vinden. Het vernieuwde Cultuurmenu is ook op deze website te vinden.

Nieuwsgierig naar het Cultuurmenu Ridderkerk of de Culturele Kaart? Kijk op www.cultuurmenuridderkerk.nu of www.cultuurinridderkerk.nl.