Werkzaamheden Benedenrijweg beginnen maandag

23 October 2020, 14:06 uur
Lokaal
mainImage
Pixabay

Op de Benedenrijweg wordt in de rijbaan een snelheidsremmend plateau met voetgangersoversteekplaats (zebrapad) aangebracht. De werkzaamheden starten op maandag 26 oktober en duren één week.

Waar wordt het plateau aangebracht?
Het plateau wordt circa 100 meter voorbij de inrit naar De Plantenhal, gezien vanaf de kant van Bolnes, aangebracht. Onderaan de nieuw aangelegde dijktrap.

Waarom wordt er een plateau aangebracht?
Voor de bewoners van de Riederwerf is er op deze locatie een ontsluiting gemaakt richting de Benedenrijweg. Er is een dijktrap aangebracht en vanuit verkeersveiligheid is het nodig om  een plateau met zebrapad aan te leggen.

Wat merkt u hiervan?
Voor het doorgaande verkeer is de Bendenrijweg helemaal afgesloten ter hoogte van het aan te brengen plateau. Voor de bereikbaarheid van bedrijven en woningen kunt u de omleidingsroute volgen. Aanwonende worden geïnformeerd via een brief. Het fietspad langs de Benedenrijweg is normaal te gebruiken, maar wordt ook gebruikt om het openbaar vervoer doorgang te verlenen. Verkeersregelaars zorgen voor een veilige afhandeling van het verkeer op het fietspad.