Waterkoude driepunter voor RVVH in Bergschenhoek

28 November 2021, 11:18 uur
Lokaal

RVVH haalde ook in de lastige uitwedstrijd bij BVCB drie punten binnen. Op het kunstgrasveld, het natuurgras op het hoofdveld was afgekeurd, van sportpark “Sporthoek” werd met 0-2 gewonnen. Hierdoor blijven de Ridderkerkers koploper in de eerste klasse B.

Gemakkelijk en goed was het niet altijd. De wedstrijd was matig van niveau maar als je die dan ook weet te winnen, lijk je als team duidelijk op de goede weg. In gure en barre omstandigheden met de nodige regen en waterkoud aanvoelende wind was het ook lastig voetballen. Beide ploegen schotelden de uiteraard weinige toeschouwers dan ook geen spektakel voor om warm van te worden. De wedstrijd was redelijk in evenwicht zonder echt grote kansen in de eerste helft. Aan beide kanten wat speldenprikjes die voor wat onrust konden zorgen, maar meer eigenlijk niet. De grootste was daarvoor in de beginfase voor Ricoberto Luijando van de thuisclub, echter het vizier stond niet op scherp. Evan Blom trachtte met een schot keeper Kristijan Nikolic te verrassen, maar die pakte de bal. En ineens is daar dan twee minuten voor de rust toch de Ridderkerkse voorsprong. Vanaf het middenveld viel de bal aan de rechterkant voor de voeten van Brandon Könemann, die zijn directe opponent van zich wist af te schudden en de zestien in sneed. Vanuit een lastige hoek schoof hij de bal koel in de verste hoek achter keeper Wesley van der Molen, 0-1. Op een cruciaal moment vlak voor de rust kwamen de Ridderkerkers dus op voorsprong.

Na de rust toch wat meer aanvallende impulsen met mogelijkheden aan beide zijden. Jeremy de Hoog maakte het Nikolic lastig met een schot van buiten de zestien. De voor rust ingevallen Stevie Soares raakte de bal niet goed na breed leggen van Mohamed Ajarai en de in de rust ingevallen Patrick Lopes Martins da Veiga produceerde een schot waar Van der Molen knap moeite mee had. Aan de andere kant was het Rob Rutten die na een korte dribbel venijnig uithaalde maar Nikolic pareerde zijn harde inzet knap. Vervolgens miste Lopes Martins da Veiga een grote kans na wederom knap breed leggen van Ajarai, waardoor de ruimere voorsprong dus uitbleef. Dit alles gebeurde in de eerste 20 minuten na de rust. Na ruim een half uur kopte Leon van den Berg namens de thuisclub uit een corner maar net voorlangs en even later was het Blom die maar net naast schoot. Door het meer aandringen van BVCB kreeg RVVH wel meer ruimte voor een uitbraak, maar deze werd te vaak onvoldoende benut. Zo had RVVH wel de controle over de wedstrijd maar verzuimde het eigenlijk de kleine marge uit te breiden. Nu bleef BVCB loeren op de kleine kansjes die er altijd komen met name gold dit voor Martijn Stel en De Hoog. Vier minuten voor tijd besliste RVVH echter wel de wedstrijd. Uit weer een snelle tegenaanval via de linkerkant was Lopes Martins da Veiga weggeglipt. Net voor de zestien meter gaf hij de bal breed richting de rechterkant. Ajarai stapte er handig overheen waarna de vrijgelaten Soares de bal controleerde en heerlijk in de linker winkelhaak schoot, 0-2. Een prachtgoal en dan toch de beslissing in Ridderkerks voordeel. Daarna was er nog een kans op verdere uitbreiding van de score maar Lopes Martins da Veiga schoot de bal voorlangs. In de slotminuten was namens BVCB Luijando nog kansrijk maar redde Nikolic, waardoor de nul achterin gehandhaafd bleef. Even later floot scheidsrechter Stoffer de wedstrijd naar het verleden en kon iedereen de warmte gaan opzoeken.

BVCB – RVVH 0-2 (0-1)
43. Könemann 0-1
86. Soares 0-2

Scheidsrechter X. Stoffer gaf een gele kaart aan De Kock (BVCB).

Opstelling RVVH: Nikolic, el Koubai, Eggers, Steketee (80. Pires Tavares), Dragon (76. Van Vugt), Merencia, Ajarai, Buist, Dieterich (36. Soares), Könemann (46. Lopes Martins da Veiga) en Stolk.