Waterbeestjes vangen in Rijsoord

10 June 2024, 11:28 uur
Lokaal
mainImage
Stichting Natuurbeheer Waalbos

De hele maand juni is er een tentoonstelling over “Waterbeestjes” te zien in bezoekerscentrum de IJsvogel. Stichting Natuurbeheer Waalbos heeft deze tentoonstelling opgesteld. Op zaterdag 15 juni om 10.00 uur gaan we waterbeestjes vangen met kinderen (met of zonder ouders).

In het water leven verschillende waterdieren. Vissen zijn redelijk goed bekend maar er zitten ook allerlei slakjes, kevertjes en larven van insecten die in het water opgroeien. Die waterbeestjes hebben allemaal hun eigen slimme manier om zuurstof mee te nemen onder water. Zo heeft een staafwants een buis die hij net boven het water uit kan laten steken. En hebben salamanderlarven kieuwen die ze kwijt raken als ze groot worden en op het land gaan leven. Vind je het leuk om meer van waterbeestjes te weten, kom dan zaterdag naar het bezoekerscentrum de ijsvogel en ga mee waterbeestjes vangen.

Stichting Natuurbeheer Waalbos (SNW) is opgericht in januari 2015 en werkt samen met Staatsbosbeheer aan de natuurwaarden in het Waalbos zodat het interessant natuurgebied wordt waar iedereen van kan genieten. Ook zet de stichting zich in om mensen bekend te maken met de wonderlijke wereld van de natuur.

Op zaterdag 15 juni is er waterbeestjes scheppen voor de jeugd van 10.00 tot 12.00 uur. Deelname is gratis. Aanmelden voor deze activiteit kan via [email protected]. Maximaal vijftien deelnemers.