Voldoende chauffeurs voor WMO-vervoer in Ridderkerk

22 September 2022, 11:46 uur
Lokaal
mainImage
Geert van Someren
In het college van B&W is wethouder Piena verantwoordelijk voor het WMO-vervoer. Kaders: de raadsleden De Wolff (links) en Ripmeester.

door Geert van Someren

Voor het WMO-vervoer in Ridderkerk zijn op dit moment weer voldoende chauffeurs beschikbaar om de routes op tijd te rijden. Tijdens de zomermaanden is door de vervoerder een aangepast rooster opgesteld, omdat er dan minder vraag is naar ritten. Door een fout in de planning is het vervoer toen te veel afgeschaald, waardoor niet meer alle gebruikers volgens de afspraken bediend konden worden. Het Ridderkerks college van B&W heeft dat geantwoord op schriftelijke vragen van de raadsleden Erna de Wolff (CU) en Arianne Ripmeester (PvdA).

Roostering
Het aantal klachten in de BAR-regio was in juli bijna drie keer zo hoog als het gemiddelde in de voorgaande maanden. In augustus is het aantal klachten weer sterk afgenomen. Inmiddels is de roostering weer op orde. Het Ridderkerks college zegt nadrukkelijk het gesprek aan te gaan met de vervoerder, om dergelijke fouten in de toekomst te voorkomen.

Capaciteit centrale
Uit de vragen en antwoorden blijkt verder dat minder capaciteit beschikbaar is bij de regie-centrale. Dat betreft echter alleen het servicebureau en niet de planning. De afhandeling van klachten duurt daardoor langer dan gebruikelijk. De oorzaak is de huidige arbeidsmarkt. De Vervoerscentrale Bar werkt, aldus het college, aan het herstel van de capaciteit.