Vier nieuwe burgerleden beëdigd voor werk in raadsfracties

16 May 2024, 11:00 uur
Lokaal
mainImage
Geert van Someren
De vier nieuwe burgerleden worden beëdigd door burgermeester Oosterwijk. V.l.n.r. Wilbert Velthove, Ger Hoogendijk, Hanneke Emmerich en Arjan Ipskamp. Kader: de burgemeester zorgt voor een vrolijk moment door zijn ambtsketting om te hangen bij Meagan Hoogendijk, kleindochter van het net benoemde burgerlid Hoogendijk.

door Geert van Someren

Burgemeester Marco Oosterwijk heeft woensdagavond bij de aanvang van een commissievergadering van de gemeenteraad vier burgerleden beëdigd. Dat betreft twee leden voor Echt voor Ridderkerk: Ger Hoogendijk en Hanneke Emmerich. Arjan Ipskamp is beëdigd tot burgerlid van Leefbaar Ridderkerk en Wilbert Velthove tot burgerlid voor de VVD.

Burgerleden ondersteunen de 29 raadsleden van de tien fracties bij hun werk. Dat is met name voor kleine fracties essentieel, maar ook grotere fracties maken dankbaar gebruik van hun werk. Burgerleden kunnen deelnemen namens hun fractie aan commissievergaderingen, ook als die besloten zijn en ze hebben toegang tot alle stukken voor de gemeenteraad. Wat zij niet kunnen/mogen is raadsleden vervangen tijdens vergaderingen van de gemeenteraad.