Vergadering gemeenteraad gaat in twee delen

11 June 2024, 11:04 uur
Lokaal
mainImage
Geert van Someren
Beeld uit de vergadering van de gemeenteraad in mei. Wethouder Meij zal vanaf nu ontbreken achter de collegetafel, omdat hij is gestopt.

door Geert van Someren

De komende vergadering van de gemeenteraad is bij voorbaat in twee delen gesplitst. De reden is dat twee onderwerpen met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zo veel tijd vergen dat de agenda niet in één avond kan worden afgehandeld.

De vergadering van donderdagavond 13 juni wordt voortgezet op maandagavond 17 juni. Normaliter wordt zo’n besluit genomen op de avond van de vergadering zelf, als tijdens de behandeling in de loop van de avond van duidelijk wordt dat het (te) laat gaat worden.

Twee onderwerpen

Twee agendapunten springen er dit keer uit: het bestemmingsplan voor de nieuwbouw voor ’t Ronde Sant en het ontwerp voor de aanpassing van de centrumring. ’t Ronde Sant komt komende donderdagavond aan de orde. Maandag is gereserveerd voor de centrumring en met name de vraag of de gemeenteraad al dan niet instemt met het voorstel van het college van B&W om op het oostelijk deel éénrichting verkeer in te stellen. De ChristenUnie wil daaraan voorafgaand eerst een debat met het college van B&W en de gemeenteraad over het opstappen van wethouder Peter Meij.

Openbaar

Beide delen van de vergadering zijn vrij toegankelijk voor het publiek en worden vanaf 20.00 uur gehouden in de raadszaal van gemeentehuis aan het Koningsplein. Desgewenst is de vergadering live te volgen op internet via www.ridderkerk.nl/raadinbeeld of daarop achteraf na te kijken en luisteren.