Ridderkerks Dagblad | Vanaf maandag week lang werkzaamheden aan Rotterdamseweg
mainImage

Vanaf maandag week lang werkzaamheden aan Rotterdamseweg

18 oktober 2020, 10:10 uur
Lokaal

Waterschap Hollandse Delta zal in de herfstvakantie (van maandag 19 oktober t/m zaterdag 24 oktober) werkzaamheden uitvoeren aan het wegdek van de Rotterdamseweg in Ridderkerk. Het gaat om het deel tussen De Gildeweg/Donkerslootweg en de Randweg/Populierenlaan. Het asfalt wordt hier vervangen en deels voorzien van geluidsreducerend asfalt. Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid die week. De werkzaamheden worden in opdracht van waterschap Hollandse Delta uitgevoerd door KWS.

Geluidsreducerend asfalt
De Rotterdamseweg is in het beheer van waterschap Hollandse Delta. Eerder dit jaar werd het deel van de Rotterdamseweg tussen de A15 en het kruispunt Gildeweg/Donkerslootweg vernieuwd. Nu is het tweede deel aan de beurt. In samenspraak met de gemeente Ridderkerk zal in de wijk Slikkerveer, op het wegdeel tussen de onderdoorgang bij de Ringdijk en de Randweg/Populierenlaan, stil asfalt worden toegepast.

Bereikbaarheid
De werkzaamheden vinden op de doordeweekse dagen plaats en op zaterdag. Wellicht is het mogelijk dat op deze dagen tevens in de avonduren of nacht moet worden gewerkt. In de week dat de werkzaamheden plaatsvinden, zullen omleidingsroutes aangegeven worden. Helaas kan enige overlast voor het weggebruiker en openbaar vervoer niet uitgesloten worden. 

Het Esso tankstation en de McDonalds blijven tijdens openingstijden toegankelijk via een speciale toegang. Ook de bedrijventerreinen Donkersloot Noord en Zuid blijven via omleidingsroutes bereikbaar. De omleidingsroutes worden aangegeven met gele borden langs de weg.