mainImage

Vanaf maandag haalt de gemeente per wijk uw kerstboom op

2 januari 2022, 19:44 uur
Lokaal

De gemeente Ridderkerk haalt deze week per wijk uw kerstboom op. Maandag wordt begonnen in Drievliet, waarna op vrijdag wordt geëindigd met Het Zand, Rijsoord en Oostendam. 

Op dinsdag is het de beurt aan Bolnes, terwijl op woensdag Slikkerveer wordt aangedaan door de kerstboomverzamelaars van de gemeente. Op donderdag worden kerstbomen opgehaald in de de wijken Oost, West, Centrum en Donkersloot. 

Afvalaanbiedstation als alternatief
"Lukt het u niet de kerstboom op die dag aan te bieden, dan kunt u uw boom ook naar het afvalaanbiedstation van HVC in Hendrik-Ido-Ambacht brengen", meldt de gemeente. "De kerstboom mag niet bij het GFT. Wel kunt u de kerstboom aanbieden in uw minicontainer PMD+restafval. Houd u er dan wel rekening mee dat het aanbieden van de minicontainer PMD+restafval binnen het variabel tarief valt. Hoe minder vaak u uw minicontainer PMD+restafval aanbied, hoe minder u betaalt."

Aanbiedpunten
De kerstbomen kunnen aangeboden worden bij de aanbiedlocaties van de minicontainers en bij de verzamelcontainers GFT (cocons). Kerstbomen mogen niet aangeboden worden in:
- de gft cocon ook niet verkleind. Het hars uit de boom verstoort de compostering.
- een verzamelcontainer. De verzamelcontainers raken dan te snel vol.