Tweedaagse kerstmarkt in centrum van Ridderkerk

13 September 2021, 10:55 uur
Lokaal
mainImage
Pixabay

De Stichting Evenementen Ridderkerk (SER) organiseert dit jaar op 10 en 11 december een tweedaagse kerstmarkt. Het centrum van Ridderkerk wordt op vrijdag een markt geheel in Dickensstijl en op zaterdag een heuse Winter Wonderland met Carol Singers die met hun vrolijke kerstmelodieën door het centrum trekken. Minimaal 100 kerstkraampjes met de mooiste en lekkerste producten, een heuse kerststal, Dickens figuranten, sprookjesfiguren, een oudhollandse carrousel, een kersttreintje voor de kleintjes en de ene avond afsluitend met een defilé van Dickensfiguranten, de andere avond met optredens van bekende artiesten. 

Vanwege de geldende coronamaatregelen konden de meeste jaarlijkse evenementen van de SER dit jaar niet doorgegaan. Nu het ernaar uitziet dat vanaf 1 november de coronamaatregelen losgelaten zullen worden, ziet de SER de kans schoon om dit jaar toch nog goed af te sluiten door een groots evenement voor Ridderkerk te organiseren. Voor de organisatie van dit tweedaagse evenement wordt door de SER nauw samengewerkt met Stichting BIZ Winkelhart Ridderkerk, Stichting Schaatsbaan Ridderkerk en de gemeente Ridderkerk.

Er zullen kerstkraampjes en een muziekpodium rondom en nabij de schaatsbaan te vinden zijn. Ook zullen er optochten en een kersttreintje bij het Winkelhart te zien zijn. Bovendien geeft de gemeente Ridderkerk lokale winkeliers de mogelijkheid om kosteloos een kerstkraam te betrekken en zo hun waren aan de hopelijk vele bezoekers te koop aan te bieden. De resterende kerstkramen zullen ingevuld worden door ondernemers uit het hele land met de mooiste en lekkerste kerstproducten en nog veel meer. Vanzelfsprekend zullen ook de traditionele kramen met glühwein en braadworst niet ontbreken.