mainImage

Terugblik op druk Ridderkerks Pinksterweekend

10 juni 2022, 10:37 uur
Lokaal

Met de Pinkstermarkt, een muziekavond, een muziekmatinee en de doorkomst van de Roparun was er tijdens het Pinksterweekend genoeg te beleven.
Stichting Evenementen Ridderkerk (SER) heeft er veel werk voor verzet. De Pinkstermarkt telde zo’n 250 kramen, waar van alles te koop was. Een Braziliaanse brassband en een Spaans zangduo zorgden voor extra sfeer.

Zaterdagavond vulde het Koningsplein zich met muziekliefhebbers voor een gezellig avondje onder het motto ‘Ridderkerk zingt Hazes’. De band Summerland verzorgde muzikale omlijsting. Naast het optreden van deze band waren er optredens van Mark van Veen en Perry Zuidam.

Zondag was er een muziekmatinee met bigband Skyline Rotterdam, die de tijden van Frank Sinatra, Dean Martin en Ella Fitzgerald weer tot leven bracht. Tom Scott vertolkte nummers van Tom Jones.

Maandag was er op het Koningplein de doorkomst van de Roparun. De teams van de noordelijke route kwamen via de brug over de Noord de gemeente binnen, om Ridderkerk via de Rijksstraatweg en de Noldijk weer te verlaten, richting Coolsingel. Hoewel enkele artiesten hun uiterste best deden om de sfeer erin te houden, was er niet veel publiek bij de doorkomst. Het slechte weer van maandag was daar ongetwijfeld mede debet aan.

De voorlopige opbrengt van Roparun 2022 staat op 2,1 miljoen euro. Het bedrag, bijeen gefietst en gelopen door 224 teams, wordt besteed aan 60 doelen die actief zijn voor mensen met kanker.


Foto: Gemeente Ridderkerk