Talkshow BAR-talk komt er weer aan in Het Kruispunt

10 October 2021, 09:29 uur
Lokaal
mainImage
Ingezonden

BAR-talk is dé avondvullende talkshow van én voor de regio. Gratis bij te wonen!

Over BAR-talk
BAR-talk is dé talkshow voor de BAR-regio (Barendrecht, Albrandswaard, Ridderkerk). Deze editie vindt plaats tijdens de Duurzaamheidsweek, daarom ‘groene’ onderwerpen centraal. In de talkshow wordt er letterlijk en figuurlijk een podium geboden aan lokale onderwerpen, initiatieven en artiesten. Met bekende en minder bekende gasten, spraakmakende onderwerpen, interessante interviews, sport, een proeverij, politiek en muziek richt de talkshow zich op een breed geïnteresseerde lokale doelgroep.

De BAR-talk gasten 
De BAR-oemde gast is niemand minder dan Ed Aldus. Hij weet natuurlijk alles over het weer en het klimaat. Naast zijn werk als weerman is Ed ook fotograaf. Werk en privé vloeien daarom feilloos in elkaar over. Constateert Ed veranderingen in het klimaat en is hij pro-actief bezig om een bijdrage te leveren aan een beter klimaat?

Wethouders - met in hun portefeuille duurzaamheid - Marten Japenga (Ridderkerk), Marco Goedknegt (Albrandswaard) en Tanja de Jonge (Barendrecht) bespreken vraagstukken met betrekking tot duurzaamheid. Gaan zij op de fiets naar het werk of valt de keuze op een hybride auto?

Stichting Islamitisch Centrum, Windmolen.net en SolutionAIR zijn drie regionale initiatieven die veel inventieve ideeën hebben op het gebied van klimaat en duurzaamheid. Ervaringen, tips en inspirerende voorbeelden worden gedeeld.

Benieuwd wat er op lokaal gebied geteeld wordt? Tijdens de BAR-proeverij worden producten getest van de lokale telers Natuurgoed Ziedewij, Boerderij de Buytenhof en Rechtstreex locatie Ridderkerk.

Rapper Yellow zorgt voor de muzikale omlijsting. Met invloeden uit allerlei genres weet Yellow er uiteindelijk altijd weer een hiphop-draai aan te geven. De teksten van Yellow (Aran), in combinatie met zijn woordkeuze, lage stem en lazy manier van rappen vragen meteen om aandacht. Speciaal voor deze speciale editie van BAR-talk heeft hij een rap geschreven die hij op deze avond ten gehore brengt.

Duurzaamheidsprijs
Ook is er ruime aandacht voor de genomineerden van de Duurzaamheidsprijzen in de drie gemeentes. De Duurzaamheidsprijs is onderdeel van de Duurzaamheidsweek die in Barendrecht en Ridderkerk wordt gehouden in oktober. De organisatoren van de Duurzaamheidsweek zijn beide gemeenten.  

 

Meer info en tickets

Te zien op wo. 27 oktober, 20.15 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via www.theaterhetkruispunt.nl.